Symbol för Apples utvecklarkonferens WWDC 2020

Utvecklarkonferensen WWDC enbart på nätet 2020


Apples utvecklarkonferens WWDC körs 2020 med start 22:a juni och i år med ett helt nytt format. Som praktiskt taget alla andra konferenser ställs den fysiska varianten in till förmån för en som arrangeras över nätet.

Worldwide Developers Conference

Normalt sett körs denna gigantiska konferens i Kalifornien och det brukar kosta multum att vara med. Vanligtvis har man kunnat följa med på distans på ett gäng direktsändningar och många sessioner har också funnits gratis i efterhand i Apple Developer-appen och på Apples utvecklarwebb.

”På grund av det aktuella hälsoläget har vi valt att skapa ett nytt format för WWDC 2020, med ett komplett program med presentation och workshoppar online som ger Apple-utvecklare runt om i världen fantastiska möjligheter att lära sig nya saker. Vi kommer att berätta mer de kommande veckorna.”
– Phil Schiller, Apples chef för Worldwide Marketing

Det man kan vänta sig att se under utvecklarkonferensens inledande keynotes, som nog främst är för att riva av nyheter till alla journalister, är att de berättar om de senaste mjukvarorna och tjänsterna i Apples ekosystem.

När de inledande keynotes är överstökade blir det snabbt nördigare. Det brukar bli allt från att demonstrera förenklingar i ramverk, nya verktyg och ända ner till det riktigt komplicerade detaljerna.

Tävla i att programmera Swift

En nyhet under WWDC 2020 är att studenter 13 år och uppåt kan tävla i Swift-programmering. Vinnarna får exklusiva WWDC-jackor och andra give-aways.

Mer om Apples utvecklarkonferens WWDC 2020