Lista på webb- och intranätkonferenser under 2016


Här listar vi konferenser under 2015 som är med kort reseavstånd för oss bosatta i Sverige. Listan är ordnad efter datum. Om något saknas så skriv in en kommentar.

2016

Webbanalysdagen (Stockholm)

Datum: 28-29 januari, 2016. Webbanalysdagen hålls på Bygget Konferens och består både av en dag med föreläsningar och en med workshops. Priset för bägge dagarna är 11 990 kr. Bland föreläsarna kommer folk från OKQ8, iProspect, UMO.se och även Marcus Österberg Tavelin kommer föreläsa om poängen med VGR:s stilguide och prestandabudget.

talentumevents.se

IntraTeam Event (Köpenhamn, Danmark)

Datum: 1-3 mars, 2016 Konferens som avhandlar allt om intranät och den digitala arbetsplatsen. Håller ett brett perspektiv, vilket bland annat märks genom att Enterprise Search-veteranen Martin White föreläser.

Biljetten kostar mellan 6990-12490 kronor.

intrateam.com

Internet i fokus - Business By Web (Malmö)

Datum: 15 mars, 2016. Ett av södra sveriges största event inom webb och digitala medier. Arrangören strävar efter att erbjuda det absolut senaste inom digital marknadsföring, trender och affärsutveckling på webben. Dagen efter konferensen bjuds man även på mängder av kostnadsfria workshops, utspritt hos olika branschaktörer runt om i Malmö.

Biljettpriset är 995 kr. Den 15 mars 2016 kör konferensen för 10:e gången.

internetifokus.se

Intranätdagarna (Stockholm)

Datum: 15–16 mars, 2016. Arrangeras av Ability Partner i Stockholm. Bjuder in kända svenska ansikten, bland annat Fredrik Wackå och Jonas Söderström. Under 2016 är keynotes Oscar Berg och Wendy Jordan. Den 16:e mars körs workshops.

Biljetten kostar 6480 kr och workshops kostar nästan 2500 kr extra.

intranatdagarna.se

SmashingConf Oxford 2016 (Oxford, England)

Datum: 15–16 mars, 2016. SmashingConf är konferensversionen av den där fantastiska webplatsen med extremt djuplodande artiklar om webb, det är förstås Smashing Magazine det handlar om. Biljetten kostar 369€ och de workshops som erbjuds kostar 349€.

@smashingconf / #smashingconf smashingconf.com

Webbdagarna (Stockholm)

Datum: 22–23 mars, 2015. Webbdagarna är InternetWorlds evenemang där lite allt möjligt kring webben tas upp. Biljettpriset är 8950 kr om man inte hinner med något early bird-pris. Platsen är Waterfront Congress Center som sett från Stockholms Centralstation är på andra sidan spåren - mitt i stan helt enkelt.

@webbdagarna / #webbdagarna webbdagarna.se

From Business To Buttons (Stockholm)

Datum: 16 april, 2016. Arrangören bakom From Business To Buttons är User Experience-firman InUse och med konferensen siktar de, förutom UX, in sig på service design och innovation. Bland talarna 2015 märktes särskilt Ethan Marcotte, han som definierade begreppet Responsive Web Design genom sin artikel på A List Apart. Steve Wozniak är väl mest känd som en av grundarna till Apple Inc, men egentligen kanske man bör fokusera på hans innovativa förmåga (särskilt då det var han som ensam designade Apple I och Apple II). Mer på webbtemat kan man också se fram emot Karen McGrane som skrivit den alltmer aktuella boken Content Strategy for Mobile som gavs ut av A Book Apart för något år sedan.

Konferensen arrangeras på Berns / Chinateatern och kostar 5990 kr om man är snabb att köpa. Utöver det erbjuds ett antal exklusiva workshops.

@inuse_swe / #fbtb16 frombusinesstobuttons.com

Analyticsdagarna (Stockholm)

Datum: 20-21 april, 2016. För dig som är nyfiken på webbanalys och Google Analytics. Kostar 6790 kronor ex moms + 5690 kronor ex moms för workshopdagen.

@analyticsdagar / #analyticsdagarna analyticsdagarna.se

Webbdagarna (Malmö)

Datum: 17–18 maj, 2016. Webbdagarna är InternetWorlds evenemang där lite allt möjligt kring webben tas upp. I Malmö körs Webbdagarna på Clarion Malmö Live.

@webbdagarna / #webbdagarna webbdagarna.se

Nordic Ecommerce Summit (Stockholm)

Datum: 18-19 maj, 2016 Haft föreläsare som före detta finansministern Anders Borg och Jens of Sweden Nylander.

@nessweden / #nes16 nordicecommercesummit.se

Intranätverk (Göteborg)

Datum: 26 maj, 2016. Intranätverk är för dig som vill vara bland drygt hundra personer som jobbar med - och brinner för - intranät. Jag har själv varit där två gånger och kan tveklöst rekommendera det även för möjligheten att i godan ro diskutera med branschkollegor i pausen, eller gå på någon av de prisvärda workshops som erbjuds.

Biljetten kostar 4990 kr exklusive moms och Intranätverk arrangeras i år på Ullevi konferens.

@intranatverk / #intranatverk intranatverk.se

TNW - The Next Web Europe (Amsterdam)

Datum: 26–27 maj, 2016. The Next Web är ett webbmedia som rapporterar primärt från internetkultur men också mycket kring de affärer som idag berör den allt mer mognande webben. Största bokningen för 2015 var troligen Julie Ask som är Vice President hos Forrester, för 2016 är det utan tvekan Tim Berners-Lee.

@TNWEurope / #TNWEurope thenextweb.com/conference/europe/

Webbdagarna (Göteborg)

Datum: 21–22 september, 2016. Webbdagarna är InternetWorlds evenemang där lite allt möjligt kring webben tas upp. I Malmö körs Webbdagarna på Clarion Malmö Live.

@webbdagarna / #webbdagarna webbdagarna.se

Intranätverk 2016: Malmö

Datum: 29 september, 2016. Föreläsningar och nätverkande med andra som jobbar med intranät.

@intranatverk / #intranatverk intranatverk.se

Webdagene (Oslo, Norge)

Datum: Oktober, sannolikt. Webdagene i Oslo blandar och ger inom allt som har med webb, design och strategi att göra. Bjuder även in engelsktalande personer, exempelvis var Mike Monteiro där 2015 och pratade om sitt favoritämne design i största allmänhet.

webdagene.com

Ännu utan datum:

Nordic.js (Stockholm)

Konferens som fokuserar på Javascript och de ramverk som bjuds.

@nordicjs nordicjs.com

Webbstrategidagarna offentlig sektor (Stockholm)

Strävar efter att bli den självklara mötesplatsen för webbstrateger som jobbar inom kommuner, landsting eller andra myndigheter. Fördjupningspass erbjuds den 30:e september.

Biljetten kostar 6480 kr ex moms och workshop kostar 6480 kr ex moms ytterligare som ordinarie pris.

#WEBBOS abilitypartner.se

Webbdagarna Offentlig Sektor (Stockholm)

Webbdagarna är InternetWorlds evenemang där lite allt möjligt kring webben tas upp, i just denna skepnad är det ett fokus på offentlig sektor och deras utmaningar.

@webbdagarna / #webbosdagarna webbdagarna.se

Sitevisiondagarna (Örebro)

Sitevisiondagarna är konferensen för de som har Närkes mest stolta publiceringssystem Sitevision. 2015 blir den åttonde gången som Sitevision anordnar denna träff.

Platsen är Conventum Congress, placerad mellan den södra tågstationen och stadsbiblioteket.

@sitevision / #Sitevision2015 sitevisiondagarna.se

Intranätverk 2016: Stockholm

Föreläsningar och nätverkande med andra som jobbar med intranät.

@intranatverk / #intranatverk intranatverk.se

LeWeb (Paris, Frankrike)

LeWeb är utan konkurrens Europas största konferens om allt som hör till webben. Om någon arrangör misstycker till denna ensidiga utnämning så är det bara att boka webbens skapare Sir Tim Berners-Lee och höra av sig sen.

LeWeb har historiskt även arrangerats i London, hur det blir med den saken 2015 återstår att se. I Paris arrangeras LeWeb i alla fall på Eurosites Les Docks.

@LeWeb / #LeWeb leweb.co

SSWC - Sweden Social Web Camp (okänt)

Efter att ha tagit en paus under 2014 tänkte SSWC återkomma 2015, men stötte på förhinder. SSWC är konferensen där du blandar camping i naturskön miljö och diskussion om den sociala webben.

Arrangerades tidigare på Tjärö, kustnära ö i Östersjön, mellan Karlshamn och Karlskrona i Blekinge. Letar nu ny plats.

swedensocialwebcamp.com

Coldfront (Köpenhamn, Danmark)

Konferens om gränssnittsperspektivet av webbplatser, alltså det som kallas för frontend. Bland talarna märks Jeremy Keith som talat på evenemang som An Event Apart, Mobilism, Web Directions, SXSW, DIBI and Build. Jeremy har dessutom skrivit tre böcker om Javascript och HTML5. Även Vitaly Friedman och Patrick Hamann kommer. Vitaly är chefredaktör för Smashing Magazine och Patrick jobbar som client-side engineer på The Guardian i London. Alex Feyerke kommer vara på plats, han är en av dem som argumenterar för offline first - att webben måste fungera utan uppkoppling.

@coldfrontconf / coldfrontconf.com

European SharePoint Conference (Älvsjö, Stockholm)

Sharepoint är en av de största plattformarna för intranät i Sverige och här är en konferens som har ett totalt fokus på just Sharepoint. Platsen är Stockholmsmässan i Älvsjö utanför Stockholm.

@EuropeanSP / #ESPC15 sharepointeurope.com

För att hitta mindre arrangemang och inte sällan väldigt nischade kan du kolla vad som finns på Meetup i din närhet.

Har jag missat någon? Fyll gärna på i kommentarerna så uppdaterar jag!