Matomo logotyp. Webbanalys-produkten som tidigare hette Piwik.

Behöver du hjälp att utvecklas inom Matomo? Gratis support varannan vecka finnes!


Varannan tisdag kommer jag i min nya roll på produktbyrån Whitespace att vara värd för det vi kallar för Matomosnack. Det är en timmes mix av inspiration, utbyte av erfarenheter, tips och tricks mellan oss som använder Matomo på våra arbetsplatser. Det är gratis och man behöver inte vara kund till Whitespace för att delta.

På Whitespace använder vi själva Matomo för att utvärdera våra digitala kanaler, men vi erbjuder också tjänster av olika slag för att stötta andra. Bland annat med en GDPR-säker molntjänst med Matomo för de som inte själva vill köra on-premise.

"Fyll på med kunskap ifrån, jag vågar säga Sveriges främsta experter, Niklas och Marcus."
– Malin Hellström, tf Objektledare verksamhet digitala medier, Västra Götalandregionen

Vad är på Matomo-snacks agenda?

Initialt prövar vi formatet att deltagarna presenterar sig för varandra. Vi tror på att de som deltar har nytta av varandra i sina nätverk och det bekräftades ganska omgående under den första träffen nu i maj.

Sen har vi en programpunkt som heter Så gör vi och den ser vi på Whitespace till att fylla med ett nyttigt innehåll tills dess någon av deltagarna själva vill visa något intressant från sin egen vardag. Första tisdagen i maj gick Niklas Ternstedt hos oss igenom hur man kan jobba smart med den instrumentpanel man möts av när man loggar in i Matomos webbgränssnitt. Jag fyllde på med lite nyheter i Matomo som produkt sedan årsskiftet 2021/2022.

Sist men absolut inte minst är det Ordet är fritt. Här kan deltagarna ställa öppna frågor till alla oss andra. Första träffen kom frågor om Matomo i Sitevision - ett populärt CMS i offentlig sektor. Också om att visa upp funktionen med målformulering. Logganalys i Matomo versus spårning med Javascript. Och hur gör man rätt kring cookies?
Ja det finns ett antal frågor att stöta och blöta där vi kan hjälpas åt.

Prata Matomo med andra användare!

Matomosnack är kanske lite av en svensk användargrupp för Matomo. Om inte annat får den gärna bli det på sikt.

Mer om Matomosnack: