Felmeddelande om att jag inte tillåts se webbsida

Screen Time: Filtrerar bort snusk på nätet


Screen Time är en nyhet i Apples senaste operativsystem macOS Catalina. Utan att göra några inställningar är skyddet på per automatik. Vilket jag märkte av i måndags.

Jag har gnällt på det förut, det här med att importera amerikanska värderingar. Sist jag stötte på det personligen var när arbetsgivarens webbfilter hindrade besök på webbplatser vars adresser kunde tänkas läsas på ett annorlunda sätt. Jag kommer inte längre ihåg exakt vilken eller vilka webbplatser det handlade om, men tänker på sajter som expertsexchange.com (som numera har gett upp och bytt domän till experts-exchange.com, med bindestreck) där en stendum lösning ser ordet sex inbäddat i domänen och stoppar försöket att nå fram. Tänker man då på domäner som therapist.com, ehh ja, men det är ett sidospår.

Google: Räkna antalet taggar i en vacker soppa

Fick i måndags lite huvudbry när min sökning beautifulsoup count number of tags stoppades. Hur snuskig är den frågan? BeautifulSoup är en modul till Python och såvitt jag vet inte någon fetisch.

Eller har Apple aktiverat något välmenande skydd mot att jag lägger för mycket tid i webbläsaren? Eller googlar för mycket?

Ändra inställningarna

System preferences -> Screen Time -> Content & Privacy, där var tydligen Limit Adult Websites aktiverat. Alternativt stänger man av begränsningarna helt och hållet via knappen uppe till höger. Den vyn existerade inte i äldre versioner av macOS vad jag vet. Nu hoppas och tror jag att allt sånt trams är avstängt.