Mentor idag, jury imorgon under Vitalis-hacket

Rum 25 på Svenska Mässan är fylld av folk som tänker på effektivare vård med hjälp av apparJag fick äran att både vara jurymedlem och mentor för lagen vid Vitalis apptävling, en tävling som pågår just nu. Tanken var att jag och Hans Almvide skulle hinna med mentorskapet på 2 timmar, men det tog drygt det dubbla. Imorgon blir det dock betydligt kortare tid med lagen då de har 5 minuters pitch med oss i juryn innan de presenterar sin app för alla andra.

Mina jurykollegor är bland annat:

Tävlingen går i all korthet ut på att lagen har genom ett på förhand specificerat förslag kvalificerat sig in till tävlingen. Främsta kvalifikationen är innovation och effektiviseringspotential inom vården. Nu under själva tävlingen ska de ta fram en prototyp, presentation och business model canvas. I bedömningskriterierna är den tekniska lösningens beskaffenhet otroligt ointressant jämfört med många liknande tävlingar, istället fokuseras det på hur innovativt man löser ett reellt problem, dess användarvänlighet och affärsmöjligheter.

Mitt passerkort till Vitalis-mässan, fast som anställd inom VGR ITSamtliga lag har intressanta infallsvinklar. Vissa fokuserar på språkförbistring i vården, andra på distansvård med färre avbrott i vardagen för kroniskt sjuka, men nästan alla verkar försöka få både vårdapparaten effektivare och patienterna nöjdare samtidigt.

Som en bonus har jag fått en biljett till Vitalis-mässan. Nu råkar jag ju redan ha en sedan tidigare, men den nya anger att jag jobbar på VGR:s IT-avdelning. Frågan är vilken som gör att man har minst antal flåsande säljare i nacken? :)

Imorgon hinner jag förhoppningsvis med några sessioner mellan alla åtaganden i juryn, har inte ens hunnit titta igenom programmet så det blir väl det första jag bör göra imorgon bitti.

Läs mer om Vitalis