Två personer hälsar med armbågarna istället för att ta i hand (illustration från Hack the Crisis)

Svenska Hack the Crisis lämnar en dålig eftersmak

I april arrangerade Hack for Sweden och Digitaliseringsmyndigheten ett "hack” - Hack the Crisis - för att bearbeta den kris samhället står mitt i kring pandemin med covid-19. Hacket stöttas av svenska myndigheter. Jag anslöt som rådgivare till ett av de 530 lagen som till sist lämnade in ett resultat.

Läs inlägget – Svenska Hack the Crisis lämnar en dålig eftersmak

Hack the Crisis – Industrial Remix to Save Lives

Contribution to Hack the Crisis: Creating a virtual marketplace; for healthcare to state their needs, for industry actors to make their offers and subcontractors to describe their capabilities. Curated by business advisors, matchmakers within the government and experts such as medical tech professionals.

Läs inlägget – Hack the Crisis – Industrial Remix to Save Lives
Dekorbild liknande den förbiflimrande koden i filmen The Matrix från 1990-talet

I skiftet mellan användarfokus till människa + maskin

Vi är inne i en knepig tid. Bland annat på grund av det ansvarsvakum som uppstår mellan domänexperter och de av oss som kan det häringa med digitalisering. Tro nu inte att vi som kan teknik, digitalisering, blockkedja eller artificiell intelligens, kommer med något magiskt. Vi begriper knappt vad du säger. Kräv kontroll!

Läs inlägget – I skiftet mellan användarfokus till människa + maskin

Digitaliseringsteatern: Sharepoint följer inte webbstandard

Varför lägger vi så mycket tid på att utvärdera inköp av verktyg som inte håller måttet? Som Sharepoint? Ett verktyg som sedan tjugo år underpresterat på de flesta synsätt, som av dess lojala konsulter beskrivs som fel verktyg om man söker något användbart även för funktionsnedsatta.

Läs inlägget – Digitaliseringsteatern: Sharepoint följer inte webbstandard
<< Page 2 of 74 >>